Skip to content

Upisi u plesne grupe za odrasle

*Argentinski tango (početna)

*Ladies Jazz (početna)

*Salsa NY On2 (srednja/napredna)

PK Point u svom repertoaru, osim plesnih grupa za djecu i mlade, ima i nekoliko grupa namjenjenih odraslima. Svi koji žele plesati mogu naći svoje mjesto u nekoj od ponuđenih grupa. U svima radimo na principu rekreacije, zabave i učenja novih vještina.

Argentinski tango (prijave u tijeku)

Nova početna grupi koja će krenuti 8.veljače (srijeda) u terminu 20:30-22:00h.

Neki kažu da je to način života, dok drugi kažu da je to zagrljaj, a neki treći kažu da je to emocija u trenutku… Koliko plesača tanga, toliko i definicija istog.

Za nas u Pointu to je „osjećaj koji se pleše“, a što je tango za Vas provjerite sami.

Kako bi se osigurali kvalitetni uvjeti za ples i učenje, prijave će biti selektirane, tj. prednost će imati prijavljeni parovi, koji ne moraju nužno biti i „životni partneri“, nego je dovoljno da se prijave zajedno (prijatelji/susjedi/kumovi/rođaci/poznanici i sl.), a nakon toga će se primati dečki i djevojke sa popisa koji su se prijavili sami. Time se postiže ravnomjeran broj muškaraca i žena na tečaju, te ugodniji i kvalitetniji rad sa polaznicima. Sve ekstra prijave koje se ne mogu povezati idu na listu čekanja dok se ne pojavi mogući partner/ica.

Prijavi se ovdje!

Tango post

Ladies Jazz (popunjavanje slobodnih mjesta)

Ladies Jazz je zapravo grupa Jazz dancea namjenjena odraslim djevojkama i ženama sa ili bez plesnog znanja i iskustva koja je zamišljena kao rekreacija i odmak od svakodnevnog ubrzanog načina života i stresa. Sat se sastoji od vježbi zagrijavanja, izolacije, koordinacije, snage i istezanja/fleksibilnosti i na kraju kratke plesne sekvence koja se nadograđuje svaki tjedan u koreografiju. Atmosfera je radna, ali i jako pozitivna i uvijek se nađe mjesta smijehu i zabavi pogotovo dok se pokušavaju savladati vježbe koordinacije ????

Ladies Jazz je idealan trening za one koji žele popraviti formu, zabaviti se i na kraju plesati onako kako su oduvijek htjeli, a nisu imali prilike. Svi koji žele na kraju mogu i nastupati na godišnjoj produkciji kluba.

Tečaj se održava dva puta tjedno po 60 minuta, utorkom i četvrtkom od 19:30-20:30h. Prvi sat je bez obaveze.

15665476_731952623620838_2999718537755037122_n

Salsa NY On2 (srednje napredna)

Salsa je najrašireniji društveni ples u svijetu, te isto tako i u Hrvatskoj. Najveći broj aktivnih plesača rekreativaca se može naći upravo na salsa plesnoj sceni. Ono što najčešće možete pročitati o salsi je iduće: „To je jedan dinamičan ples koji mami ljude svojim egzotičnim pokretima“, ono što je istinitije od toga je da salsa zbližava ljude i nudi im jedan jednostavan izvor zabave koji teško mogu ostvariti na drugim mjestima. Jedan dodatni bonus cijeloj priči je pohađanje tečaja gdje se osoba može rekreirati, opustiti i najviše od svega zabaviti u prijateljskoj atmosferi kolega plesača i plesačica.

Od mnogih verzija salse koje postoje, mi u PK Pointu podučavamo onu koja je najzastupljenija u svijetu, a nešto manje u Hrvatskoj. Radi se o New York stilu ili kolokvijalno znanom kao On2 stilu.

Iako se fokusiramo na figure, pokrete i sadržaj svojstven tom „orginalnom“ stilu plesanja salse, polaznicima također pokazujemo i plesnu širinu salse kako bi je mogli primjeniti i na druge linijske stilove kao što su LA On1 i Porto Rico, ali i na kubanski stil.

Trenutno su za ovu grupu salse otvoreni upisi samo za muškarce i parove s već postojećim znanjem salse ili srodnih plesova.

Salsa post
Scroll To Top