Skip to content

Novu sezonu započinjemo radionicama 🙂

U četvrtak 12.01. u goste nam stiže Lucija Kukor koja će nam voditi sat suvremenog plesa. Ako vam je poznata, nije nam uopće čudno, mogli ste je vidjeti kako pleše ili pjeva (ili oboje) u raznim mjuziklima i plesnim predstavama, ali i na malom ekranu u brojnim tv emisijama kao što je "The Voice".  Što je sve radila i čime se bavila možete pogledati u njenom plesnom cv-u u nastavku. 

Veselimo se njenom satu, a što možemo očekivati? Sat u kojem ćemo istraživati svoje granice, dobro se oznojiti i isplesati 🙂 Savršeno za početak godine 😉

Kada? - Četvrtak 12.01. u 20:30h - 22:00

Gdje? - Plesna dvorana Pk Pointa, Gajeva 48

Tko? - Plesači s određenim plesnim iskustvom, radionica naprednije razine

Cijena? - Besplatno za članove kluba, ostali 20kn

IMG_0013

Lucija Kukor

Počela sam plesati sa 9 godina u PK Megablast (1999.-2010.) i za to vrijeme sam se natjecala na državnoj razini pod HSDS i na svjetskoj razini pod IDO u svim kategorijama u show dance.u. Nekoliko godina kasnije krenula sam u osnovnu zatim i u srednju plesnu školu Franjo Lučić (2002.-2010.) U školi sam imala sate baleta, suvremenih plesnih tehnika, ritmike, stepa, folklora, jazza, anatomije, solfeggia, klavira, metodike, vokalne tehnike i scensku praksu koja se na zadnjoj godini zaokružila predstavom „Interval“ od Maše Kolar i Zorana Markovića. Također sam se natjecala i u plesnoj školi paralelno sa natjecanjima u Megablastu i to pod HDGPP. Ostvarila sam razne nagrade koje su mi osigurale stipendirano školovanje u plesnoj školi te stipendiju grada Zagreba zbog izvrsnih uspjeha i u plesnoj i u redovnoj školi.

Završetkom plesne škole pozvana sam u GK Komedija i s ponosom izražavam zahvalnost rada i sudjelovanja na mjuziklima „Aida“ (Elton John and Tim Rice, redateljica Dora Ruždjak Podolski, koreograf Igor Barberić) kao plesač i pjevač i „Cabaret“ (Joe Masteroff, Fred Ebo, John Kander, redateljica Dora Ruždjak Podolski, koreograf Petra Hrašćanec) također kao plesač i pjevač. Za vrijeme pripadanja GK Komedija kao honoraran član, također sam imala projekte i u Hrvatskoj i van Hrvatske, a izdvojila bih „Muscat Asian beach games“, Oman, redatelj Krešimir Dolenčić, koreografi Larisa Lipovac i Tamara Curić; Dance Theater Jollanar u Siriji, koreograf Ali Hamdan s kojim sam imala izvedbe u Siriji i Abu Dhabiju; zatim turneja „I will survive“ Glorije Gaynor i Ive Gamulina Giannia u kojoj sam bila plesač pod koreografijom Ane Vesel Križaj i plesač na ceremoniji pristupanja Hrvatske EU, koreograf Petra Hrašćanec.

 

Iza sebe imam raznih nastupa od televizije, evenata, revija.. a izdvojla bih: plesač show.a „The Voice“, koreograf Bojan Valentić, obje sezone; plesač, model i asistent Viktora Drage na Cro a Porter.u i drugim modnim događajima; „Bingo show“ RTL, koreograf Tihana Strmečki… Izričito sam ponosna na projekt „Veliko srce malom srcu“, humanitarni projekt koji je doživio svoje izvedbe u GK „Gavela“ i zahvalna sam na pozivu od PK Step by Step koji sam prihvatila kao glumica, pjevačica i plesačica. 2013./2014. radila sam u Antwerpenu, Belgiji sa plesnom kompanijom CIE MESS na projektu „Black Swan“. Zatim sam u Zagrebu radila na predstavi „FeMale“, koreografija Tamara Savićević, koja se izvodila u MSU.u u Zagrebu; zatim na projektu pod koreografom Stašom Zurovcem „Satovi plesa za starije i napredne“  u koprodukciji sa Zagrebačkim plesnim centrom, plesnim studijem Liberdance i Makedonskim narodnim teatrom, koji je premijeru doživio na 33.Tjednu suvremenog plesa; zatim kao plesač u spektaklu „Mirakul“ , redatelj Ivan Ivica Krajač, koreograf Lidija Iveković, koji je svoju premijeru doživio krajem 2016.godine u KD Lisinski.

Od samog završetka plesne škole sustavno ulažem u svoje znanje uzimajući satove suvremenog plesa u ZKM.u kod Maše Kolar i baletne satove Ane Samovojske. Također bi istaknula zahvalnost Sudiju za suvremeni ples koji me je pozvao na svoje treninge koje su vodili i sami članovi ansambla i strani pedagozi i koreografi poput Gregora Lusteka i također se zahvaljujem i Zagrebačkom plesnom ansamblu jer sam imala prilike biti i na njihovim treninzima i pohađati kako satove samih članova ansambla tako i stranih pedagoga i koreografa poput Bo Madviga od kojih sam puno naučila. Također bi istaknula i masterclasseve i radionice od Didiera Therona, Thierrya Smitsa, Forsythe method sa Elizabeth Waterhouse, Hofesh Shechter Company i Brice Mousseta.

Scroll To Top