Skip to content

ROBERTA CARIĆ ŠTIMAC

IMG-20240108-WA0003

Rođena 20.12.1988. godine. Opću gimnaziju završava u Rovinju te odlazi u Zagreb gdje upisuje Kineziološki fakultet, smjer Sportska rekreacija. Prve plesne korake započinje u vrtiću učenjem tradicionalnih istarskih plesova, te daljnjim pohađanjem folklora u osnovnoj školi. Od 2000. godine postaje članicom ritmičko-gimnastičkog kluba Arabesque u sklopu kojeg se natječe na području ritmičke gimnastike, ali i sinkroniziranog plivanja, twirlinga i plesa. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja jedan je od osnivača plesnog kluba GK ROXANNE te od 2006. godine vodi vrtićke, dječje, juniroske i seniorske grupe. Njene koreografije („Charmed“, „Papparazzi time“…) osvajaju zlato na državnom natjecanju ESDU DANCESTAR CROATIA OPEN i kvalificiraju se na ESDU WORLD DANCE MASTER.

 

Osim u GK ROXANNE plesnu edukaciju stiče i u Zagrebu plešući u plesnom studiju Action pod vodstvom Marije Mrđenović i Kornelije Kosanović Koni od 2007. do 2010. godine, upotpunjujući svoju jazz tehniku te istovremeno trenira cheerleading na Filozofskom faklutetu u Zagrebu te osvaja prva i druga mjesta na natjecanjima u Osijeku, Milanu, Barceloni, te Beogradu i Novom Sadu. Od 2009. godine plesnu edukaciju nastavlja u plesnom klubu Jazzelle pod vodstvom Tihane Strmečki gdje pohađa satove jazz funka, lyrical jazz-a, improvizacija, theatre jazza. S plesnim klubom Jazzelle nastupa na raznim događanjima, humanitarnim i plesnim, te odlazi na mnogobrojne plesne susrete. Plesnu edukciju stiče i na raznim seminarima i open classevima poznatih hrvatskih i stranih pedagoga (Marija Matković, Petra Milojković, Maša Kolar, Igor Barberić, Nadine Sieber, Dolly Henry…)

Od 2009. godine pohađa tečajeve standardnih plesova, NY i LA salse u plesnoj školi Salsoteca, te tango tečaj u školi Tango Zagreb. Svoje znanje salse produbljuje odlaskom na razne salsa festivale diljem Europe gdje ima prilike učiti i plesati s nekim od najboljih svjetskih salsa instruktora.

Kao voditelj, koreograf i plesač s GK Roxanne sudjeluje na raznim natjecanjima te osvaja mnogobrojne nagrade na županijskom, državnom, međunarodnom te svjetskom nivou. Uz rad u tom klubu vodila je satove plesa za djecu vrtićke i predškolske dobi u plesnom klubu Pingvin u Zagrebu i u Centru za kulturu Trešnjevka „CEKATE“. Godinama je sudjelovala u organizaciji plesne kolonije za djecu grada Rovinja, te 2013. godine suorganizira i vodi plesni kamp za djecu „Mi plešemo“. Iste godine angažirana je od strane MAISTRE D.D. Rovinj za osmišljavanje večernjeg programa za turističke objekte, te se njezin cabaret „Back in time“ pleše diljem Rovinja i Vrsara.

Od 2013. voditelj je i koreograf u Plesnom klubu Balans u Svetoj Nedjelji. 2014. godine surađuje sa Husar i Tomčić školom pjevanja sudjelovajući s njihovim ansamblom na raznim nastupima, te od 2015. radi i kao mentor plesa u školi. Sudjeluje kao dio plesnog ansambla u radionici za novi rock mjuzikl Ana K.2014. godine zajedno s Karlom Štimcem osniva PK Point u Samoboru, te osim vođenja kluba, voditelj je i koreograf jazz dance grupa za djecu i odrasle. U 2014./2015. svaki tjedan pleše na rtlovoj tv emisiji „Uhvati Bingo ritam“ te ima priliku surađivati sa brojnim hrvatskim estradnim zvjezdama.

U sklopu Plesnog kluba Point koreografira nastupe na Izboru za Miss Zagrebačke županije, Dodjelu nagrada Sportašima grada Samobora, njene koreografije osvajaju brojna priznanja na međunarodnim natjecanjima u Italiji, Austriji, Sloveniji i naravno Hrvatskoj.

object27515954
Scroll To Top