Skip to content

Raspored

SEZONA 2020. / 2021.

RASPORED USKORO

JAZZ DANCE

URBAN STYLE

ZA ODRASLE

PLESOVI

Plesni tečaj za djecu od 4-6 godina u kojoj će mališani kroz zabavu i igru upoznati svijet plesa. Trening započinje zagrijavanjem, nakon čega slijede vježbe snage, koordinacije i ravnoteže. Na kraju dolazi učenje plesnih pokreta i koreografije u veselom razigranom tonu. Tokom sata se radi na poboljšanju svih motoričkih sposobnosti djeteta, učenju ritma i slušanju glazbe, timskom radu, razvijanju mašte, te na povećanju samopouzdanja djece.

je plesni stil koji se razvio iz baletne tehnike te se zato trening dijeli u 3 dijela: zagrijavanje, dijagonala ili kretanje kroz prostor te učenje sekvence i koreografije.
U prvom se dijelu svi mišići zagriju putem raznih izolacija, kontrakcija, rada na fleksibilnosti i kordinaciji, te unapređenja tehnike plesača.
U drugom dijelu plesače učimo kako se kretati kroz prostor, te vježbaju razne vrste skokova i okreta.
U trećem dijelu uči se plesna sekvenca ili koreografija u kojoj se stilski isprepliću razne vrste jazz dance-a. (Jazz funk, lyrical jazz, mtv dance, theatre jazz itd.)

Lyrical jazz je vrsta jazz dance-a koja veliki naglasak stavlja na tehniku i emociju. Koristi elemente baleta i suvremenog plesa, te pokretima iskoreografiranim na riječi pjesme pokušava ispričati određenu priču. Trening se sastoji od zagrijavanja, usavršavanja tehnike i improvizacijskih vježbi, te učenja koreografije. Potrebno je osnovno plesno predznanje za pohađanje tečaja.

Hip hop je plesni stil koji se razvio ranih ´70-tih godina u Americi. Primarno se nije definirao kroz neki vokabular, već samo kroz kretanje, tj ˝njihanje˝na ritam, takozvani groove, što je osnova od koje polazimo i na našim satovima. U prvom dijelu sata znači primarno učimo plesati na ritam, više vrsta groova i tehnika poput izolacija, poliritmike i raznih koordinacijskih vježbi i sve na hip hop glazbu uz zvukove izvođača poput Krs-One, J Dilla, DJ Premier, A Tribe Called Quest, Slum Village, The Roots i još mnogih drugih, zatim učimo vokabular koraka koje koristimo u hip hopu i naposljetku sve to što vježbamo i učimo povežemo u jednu cjelinu u obliku sekvence ili improvizacije(freestylea).

Tečaj namijenjen početnicima u plesu koji se razlikuje od ostalih tečajeva salse u Samoboru jer se uči New York stil salse, odnosno salsa koja naglasak stavlja na drugu dobu (On2). NY Salsa je najpopularniji stil salse u svijetu i zbog toga podučavamo upravo njega. Želimo da naši polaznici imaju mogućnost plesanja salse u bilo kojem kutku svijeta. Inače što se same salse tiče, mislimo da ne treba puno filozofirati; zabavan, dinamičan, vatren i jako društven ples. Tečaj je koncipiran tako da se uči vođenje i praćenje figura, a tek onda neka kratka kombinacija. Na taj način plesač postaje samostalan na plesnom podiju i sam interpretira glazbu koju čuje. Ako želite saznati više, pridružite nam se i zakoračite u veliki salsa svijet (zabavljajte se, putujte, plešite i upoznajte nove ljude)…

Neki kažu da je to način života, dok drugi kažu da je to zagrljaj, a neki treći kažu da je to emocija u trenutku… Koliko plesača tanga, toliko i definicija istog.

Za nas u Pointu to je „osjećaj koji se pleše“, a što je tango za Vas provjerite sami.

Tečaj je namijenjen početnicima, prijave u paru nisu potrebne jer se radi po principu čestih promjena. Promjene su nužne kako bi plesač postigao “plesnu širinu” i osjetio cijelu lepezu plesnih figura. Što reći o Argentinskom Tangu; prvo, to nije onaj (klasični, standardni) tango kojeg možete vidjeti u hollywoodskim filmovima i na televiziji, gdje ju on uštogljeno drži dok ona s ružom u ustima izvodi neke vratolomije. Naprotiv, Argentinski Tango je najslobodnija plesna disciplina s jedne strane, a s druge je pun zakonitosti i determinanti. Upravo zbog toga Argentinski Tango i je postao uz Salsu najpopularniji ples današnjice. Milonga je naziv za tango plesnjak i ima ih na svim krajevima svijeta, od Londona do Tokya i od Stokholma do San Franciska, samo ih u Zagrebu ima 4-5 redovnih na tjednoj bazi.

“El Tango te Espera” (Tango te čeka) – Anibal Troilo

Scroll To Top