Skip to content

JELENA GUŠTIN

Jelena Guštin

Rođena 31. kolovoza 1995. godine u Zagrebu. Već u vrtićkoj dobi započinje njeno plesno iskustvo. Od 1999. do 2003. godine pleše u Udruzi za kreativni razvoj „VAL“. 2004.godine upisuje Osnovnu školu za balet i ritmiku (današnja Škola za balet i ritmiku) gdje završava svoje osnovno školsko plesno obrazovanje. Nakon završene osnovne plesne škole upisuje Umjetničku školu Franje Lučića u Velikoj Gorici gdje maturira 2013. godine sa zvanjem scenskog plesača. Paralelno s plesnim školama završila je XIII. Gimnaziju u Zagrebu, a 2019. godine diplomirala je na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Tijekom plesnog obrazovanja sudjelovala je na mnogim državnim i regionalnim natjecanjima gdje je osvajala prve nagrade u različitim kategorijama. Također je sudjelovala na mnogim plesnim susretima poput Trepsa , Danima Silvije Hercigonje, DaCi-u u Zagrebu, te Plesokazu u Požegi. Sudjelovala je na 3., 4., 5. Natjecanju Mia Čorak Slavenska u zagrebačkom kazalištu Trešnja. Educirala sam se na Radionici suvremenog plesa i plesnog kazališta za djecu i mladež u Grožnjanu u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži.

Tijekom svog plesnog obrazovanja imala je priliku učiti od mnogih pedagoga i plesača, poput Maše Kolar, Zorana Markovića, Irene Mikec, Katarine Rilović i mnogih drugih..

Bila je članica Plesnog studia Action i Plesnog kluba Jazzele. S plesnim studiom Action sudjelovala je 2015. godine na Inter dance festu u Sarajevu gdje je osvojila drugu nagradu u kategoriji jazz male grupe.

Sudila je na Plesnom kupu Slavonije i Baranje u Požegi 2015. i 2016. godine, na Otvorenom kupu grada Požege 2017. i 2018. godine , natjecanju Budućnost u nama 2017. i 2018. godine te na Otvorenom kupu u plesu City Colosseum u Slavonskom Brodu.

Paralelno radi plesne predstave za djecu u Umjetničkoj organizaciji Fronesis pod vodstvom Jasne Čižmek Tarbuk s kojom u sklopu „Ruksaka punog kulture“ Ministarstva kulture putuje po Hrvatskoj i plesom uveseljava djecu iz manjih mjesta i gradova.

2014./2015. godine radila je u plesnom studiju za „Svjetlost u pokretu“ gdje je vodila tečajeve djeci školskog uzrasta.

Članica je seniorske grupe Plesnog kluba Point s kojom je osvojila mnoge nagrade. Najviše se ponosi rezultatima s Međunarodnog otvorenog prvenstva u plesu „Wiena dance open“ na kojem je osvojila 1. i 3.mjesto u kategoriji formacija te 3.mjesto u kategoriji lyrical jazz solo.

Već četvrtu sezonu radi u Plesnom klubu Point u kojem vodi jazz dance i balet. Njene su grupe gostovale na mnogim nastupima i natjecanjima te su osvojili mnoge nagrade.

object27515954
Scroll To Top