Skip to content

Ida Mirković Knaus

Ida Mirković Knaus

Rođena 1.2.1996. u Zagrebu. Plesno obrazovanje započinje u Osnovnoj školi za balet i ritmiku (danas Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje), a nakon završene osnovne plesne škole upisuje Umjetničku školu Franje Lučića u Velikoj Gorici gdje pod mentorstvom Darije Doždor stječe zvanje scenskog plesača.

Tijekom srednje plesne škole aktivno je plesala i u Plesnom klubu Megablast pod vodstvom Ane Vesel Križaj. Uz srednju plesnu školu završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, a 2021. diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom plesnog obrazovanja nastupala je na mnogim regionalnim i državnim natjecanjima Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga u kategoriji suvremenog plesa ekipno te kao solist, gdje je osvojila više prvih nagrada. Na natjecanju Mia Čorak Slavenska osvojila je prvu nagradu u B kategoriji. S plesnim klubom Megablast natjecala se na brojnim državnim te europskim i svjetskim IDO prvenstvima i postigla mnoge uspjehe u showdance i modern kategorijama. Osim natjecanja, iza sebe ima i više kazališnih nastupa kao što su nastup u operi Slavuj Igora Stravinskog u sklopu Muzičkog biennala Zagreb te na
koncertu Ive Gamulina Giannia i Glorije Gaynor u KD Vatroslav Lisinski.

Plesno iskustvo stjecala je i u Plesnom studiju Action te u Hip Hop House-u, jednu je godinu pohađala radionice suvremenog plesa na Odsjeku plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a trenutno je dio PPA Kelkope.

Scroll To Top