Skip to content

Dora Bašić

Dora Bašić
Rođena 29.12.1998. godine u Splitu. Svoje plesno putovanje započinje još u vrtičkoj dobi sa nepune 4 godine kada postaje članicom plesnog kluba Lolita u Splitu. Od 2002-2004. godine kao članica PK Lolita nastupa na plesnim smotrama i završnim priredbama u klubu. Nakon kratke pauze, postaje članicom novog plesnog i balenog kluba Perlica, te s njima nastupa od 2005-2007. godine. U tom klubu se ujedno prvi put susreće s baletnim tehnikama i plesnim natjecanjima.
Zatim se u četvrtom razredu osnovne škole (2010. godine) upisuje u Plesni Klub Talent Studio M. Kao plasačica u TSM-u pohađala je brojna natjecanja, smotre, radionice i plesne kampove. Neka od natjecanja na kojima je prisustvovala su Dance Star u Poreču (2012.- osvojeno 5. mjesto u kategoriji Hip Hop juniori; 2014.- osvojeno 1. mjesto u kategoriji Urban formacija; te 2015.- osvojeno 3. mjesto u kategoriji Urban grupa te s istom koreografijom nastupaju na gala večeri u Poreču), Interdance fest u Sarajevu (2015.-osvojeno 1. mjesto u kategoriji Lyrical formacija, te iste godine 1. mjesto u kategoriji MTV production number), Adriatic Cheerleeding Cup (2014.- osvojeno 2. mjesto u kategoriji Hip Hop grupa, te 1. mjesto u kategoriji Hip Hop formacija).
Osim na natjecanjima nastupala je na plesnim smotrama poput Trepsa, te na završnim produkcijama kluba gdje je u više navrata imala priliku dijeliti pozornicu s iznimno talentiranim pjevačima koji su kao gosti nastupili na završnim produkcijama kluba. Neki od njih su Jacques Houdek, Nina Kraljević, Damir Keđo, Zsa Zsa, Dino Petrić.
Također je imala čast nastupati i u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Splitu povodom 10. rođendana kluba Talent Studio M, gdje je otplesala šest prekrasnih koreografija koja su opečatile njeno plesno putovanje u TSM-u.
Tijekom sedam godina u TSM-u imala je priliku učiti od vrhunskih trenera i pedagoga (Tihe Bogdanović - MTV i urban stilovi; Vedrane Grčić – hip hop, house i locking; Dolores Matulić – urban stilovi, Albina Rahmatullina – baletna tehnika).
Nakon završene matematičke gimnazije u Splitu upisuje Prirodoslovno Matematički Fakultet u Zagreb te se u rujnu 2017. godine seli u Zgreb.
Od tada je članica PK Fusion, te trenerica dječje ritmike u sklopu Undergound sportskog centra.
Kao članica PK Fusion nastupila je na natjecanju Dance Fest u Novom Sadu gdje su osvojili 4. mjesto u kategoriji Urban grupa.
U PK Fusionu članica je Urban fusion grupe koju vodi Nina Vidošević i Jazz grupe koju vodi Ilona Cvitić. Također je odabrana kao članica Fusion Protege programa te je tijekom cijele plesne sezone pohađala brojne radionice te upijala znanje brojnih trenera i pedgoga iz Zgreba (poput Tihane Štrmečki, Igora Barberić, Antonije Šimurina, Eme Janković, Kristine Paunovski, Anite Jakirčević, Marine Vuletić...) i šire te je spremna sada podijelit sve što je naučila s mlađim generacijama
object27515954
Scroll To Top