Skip to content

I ove godine nastavljamo sa Make your point radionicama :)) 

Raspored radionica
Subota 10:00-11:30 – gluma za 1-6.razred osnovne
12:00-13:30 – akrobatika by Worda
Nedjelja 10:00-11:30 – gluma za 7.razred i starije
12:00 -13:30 – House by Fantasia

Ovaj vikend za vas smo pripremili njih četiri, ali nisu sve plesne! Ovaj vikend družimo se svi skupa u našoj dvorani Pk Point-a u Samoboru. 
Radionice su otvorenog tipa, što znači da su svi pozvani i da mogu doći na bilo koji sat. 
Cijena svakog classa je 20kn, a ako dolazite na sva 3 classa 50kn sve skupa (jedna se radionica održava u dva termina i podijeljena je prema godištu kako bi i naši manji mogli sudjelovati)

 

Plesni klub Point Samobor's photo.

Irena Tereza Prpić

Po prvi puta imati ćemo priliku ugostiti mladu glumicu Irenu Terezu Prpić koja će nam održati glumačku radionicu za plesače. Radionica će se održati odvojeno za “male” i “velike” – subota 10-11:30 1.-6.razreda osnovne škole, te nedjelja 10-11;30 za 7.razred i starije. Predznanje u glumi ni plesu nije potrebno smile emoticon

 

Kako Irena opisuje svoj sat:
Bavit ćemo se manipulacijom zvuka koja na zabavan način uključuje pokrete tijela i mimiku lica i tako ih pospješuje i bolje osvještava, što je jako važno za izražavanje na sceni. Zatim, kako u plesu, tako i u glumi iznimnu važnost ima fokus pogleda. Gdje je fokus, gdje/kome je upučen, kako se mijenja i preusmjerava. Pokušat ćemo stvarati razno razne slike i situacije upravo koristeći se promjenom fokusa. Sa starijom grupom dotaknuti ćemo se i Meisner tehnika, tehnike koja omogućuje glumcu da “izađe iz svoje glave” tako da prestane razmišljati “glavom” i počne više misliti tijelom, odnosno instiktivno se ponašati prema svojoj okolini. Tehnika uključuje vježbe ponavljanja rečenica tako da riječi postepeno gube na svojoj važnosti i najbitnije postaju reakcije. Na taj način glumac prestaje misliti što da kaže i napravi i reagira slobodnije i spontanije, kako fizički tako i vokalno. Gluma je jedna veeeeeelika igra i vjerujte mi sve ove vježbe i zadaci uključuju zabavu i puno smijeha.

 

Rođena sam 1989. u Zagrebu. Zatim se sa obitelji selim u Rovinj gdje sam odrasla, završila osnovnu školu i gimnaziju. 2007. god. vraćam se u Zagreb i upisujem studij stomatologije, gdje sam studirala dvije godine. 2010. god. upisujem studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje sam u lipnju 2015.god. diplomirala u klasi Bobe Jelčića. Bavila sam se plesom i ritmičkom gimnastikom pet godina te tečno govorim talijanski i engleski. Za vrijeme studija sudjelovala sam na nekoliko međunarodnih glumačkih radionica i festivala :
Radionica „Living Images“ Zurich, 2013.
Festival of Intenational Student Theatre, Beograd, 2013.
The Festival of International New Drama, Berlin, 2014. gdje sam imala priliku raditi sa Thomasom Ostermeierom

Imam radnog iskustva i u kazalištu i na filmu
Predstave:
srpanj 2011. Otvaranje 62. dubrovačkih ljetnih igara, režija Dora Ruždjak Podolski
lipanj 2013. Manifestacija ulaska Hrvatske u EU, Dora Ruždjak Podolski
siječanj 2015. „ Bojim se da se sada poznajemo“, Ivor Martinić, režija: Dominique Schnizer , uloga Irene GDK Gavella
travanj 2015. „Othello“,William Shakespeare ,režija: Franka Perković, uloga Desdemone, GDK Gavella
studeni 2015. „Škrtac“ , Moliere , režija: Vinko Brešan, uloga Elise, HNK Varaždin

Filmovi: 2013. „Nije sve u lovi“, Dario Pleić, uloga Markove žene
2013. „Ko da to nisi ti“, Ivan Sikavica, uloga Ivane
2014. „ Prije podne“, Igor Dropuljić, uloga Marine

Dobila sam nagradu za najbolju glumicu na Filmskoj reviji kazališne akademije ( FRKA) u travnju 2015. god. za ulogu Marine u filmu „Prije podne.“

U gosta nam dolazi i jedan od voditelja plesne grupe Transform, Davor Ćiković kojeg ste također mogli vidjeti na našoj produkciji u lipnju. Davora uvijek možete vidjeti kako skače svuda, penje se o zidovima i okreće se po zraku, pa tko nam bolje od njega može održati sat akrobatike?
Subotu u 12:00 svi letimo po dvorani. Pridružite nam se.

 

Plesni klub Point Samobor's photo.

Davor Ćiković

Rođen je u Rijeci 1985. godine. 2000. godine se seli u Zagreb gdje počinje plesati breakdance i hip hop. Kroz niz godina plesa usvaja razne plesne tehnike poput electric boogya, lockin’a, suvremenog plesa, baleta i jazza, te se tako usavršava kao plesač, pedagog i koreograf.

Nakon završetka klasične gimnazije u Zagrebu posvećuje se i kazalištu te glumi i pleše u predstavama „PEPELJUGA“ (2006.) i „JEŽEVA KUĆICA“ (2009.) u režiji Roberta Waltla, „ALADIN I ČAROBNA SVJETILJKA“ (2010.)u režiji Senke Bulić, u mjuziklima „ZA DOBRA STARA VREMENA“ (2010) u režiji Maria Kovača,„AIDA“, „FOOTLOOSE“i„CRNA KUĆA“ u režiji Igora Barberića, „MADAM BUTTERFLY“(2009.) u režiji Senke Bulić i Vladimira Smuda, „KIKLOP“ (2010.) u režiji Ivice Buljana, te u predstavama „PUTNICA“, „WO-MAN“,„BEETLEJUICE“,„PETAR PAN“,„MLIJEČNI PUT“ , „AKADEMIJA, TO JE NAŠA PRIČA“ i „JEDNOG SRCA BEAT“.

Nastupao je kao plesač na koncertima grupe COLONIA, NINE BADRIĆ, LANE JURČEVIĆ, DIVAS, LANE KLINGOR, TONIA CETINSKOG, FRANKE BATELIĆ i mnogih drugih. Plesao je u spotovima „Plamen Ljubavi“ i „Najbolje od svega“ grupe Colonia, „Navikni se na život“ Generala Woo-a i Nereda, „Prebrzi i prežestoki“ Ante Casha,… Pleše i u televizijskim emisijama, te na dogadjanjima koji su medijski popraćeni od kojih su značajniji: STUDIO 10, FARMA, DRŽAVA-SELO-GRAD, NOVOGODIŠNJI PROGRAMI, FASHION WEEK, DORA, MISS UNIVERSE, te mnogi drugi.

Također, sudjeluje i na mnogim plesnim natjecanjima kao plesač, koreograf i sudac. 2008.godine na festivalu TREPS s koreografijom „TAKE IT 2 THE FLOOR“ u kojoj nastupa kao plesač osvaja 1.mjesto i nagradu za najbolji urbani izričaj. S tom koreografijom na ESDU natjecanju osvaja 1.mjesto na državnom i 2.mjesto na svjetskom natjecanju. 2009.godine na ESDU natjecanju s koreografijom „PLASTIC SOUL” (koreograf i plesač) osvaja 1.mjesto na državnom (dobiva posebnu diamond nagradu za koreografiju) i 3.mjesto na svjetskom natjecanju. S koreografijom „MUSIC SCHOOL OF HIP HOP“ osvaja 1.mjesto na svjetskom (također dobiva diamond nagradu za izvedbu) i 3.mjesto na svjetskom. S koreografijom „THIS IS HOW WE DISSAPEAR“ osvaja 2.mjesto na državnom natjecanju. Njegove koreografije „CONGA“ i „WE CREATE THE WORLD WE LIVE IN“ osvajaju 1.mjesto na državnom i 1.mjesto na svjetskom natjecanju, te su nominirane za najbolju koreografiju. Iste godine dobiva posebnu nagradu za NAJBOLJEG MUŠKOG TALENTA kao koreograf, plesač i nagradu za izniman pedagoški rad s djecom i odraslima. 2010.godine s koreografijom „HOW MUCH FURTHER PAPA SMURF“ osvaja 1.mjesto na državnom, 1.mjesto na svjetskom, posebnu diamond nagradu za izvedbu, te nagradu za najbolju koreografiju. Njegove koreografije „GENTLEMAN“ i „LUNATIC’S WORLD“ osvajaju 1.mjesto na državnom, 1.mjesto na svjetskom natjecanju, te nominaciju za najbolju koreografiju. Takodjer sa svojim koreografijama 5 puta osvaja TREPS natjecanje (2008., 2010., 2011., 2012. i 2014. godine) u kategoriji za najbolji urbani izričaj.

2009. godine koreografira otvorenje svjetskog plesnog ESDU natjecanja u Poreču . Radio je kao plesač na projektu TOP STARS CROATIA. Također, plesao je na otvaranju i zatvaranju Olimpijskih igara 2010. u Saudijskoj Arabiji, u Omanu.

2014. godine zajedno s Ivanom Rončević osniva plesni studio TransForm s kojim iste godine pobjedjuje na TREPSu i ESDU državnom natjecanju s koreografijom „Alphabeat“ koja se ujedno plasirala medju 20 najatraktivnijih koreografija svjetskog natjecanja.

Plesni klub Point Samobor's photo.

Ante Jerković 

U goste nam dolazi Ante Jerković, poznat i kao Fantasia koji će nam održati sat House-a. Imali smo ga prilike vidjeti i na našoj ljetnoj produkciji prošle godine sa svojom grupom Fast Forward. Jako se veselimo novim znanjima :)) Dobrodošli su svi koji žele probati i zabaviti s nama! Nedjelja 12h!

Plesom se počeo baviti 2002. godine u plesnom studiju Liberdance. Prvi koraci su mu bili na području b-boyinga (breakinga) te pod pseudonimom „Fantasia“, koji je i danas aktivan. 2006. godine pristupa u plesnu skupinu Atomic dance factory. Uskoro svoje plesno znanje širi na hip-hop te na ostale stilove street plesova. Od 2008. godine počinje s radom kao jedan od voditelja u Atomic dance factoryu, a 2011. godine pokreće plesnu skupinu Fast Forward, koja je i danas njegova primarna grupa. Od 2014. godine radi kao voditelj hip-hopa u Plesnom centru Osmijeh, a od 2015. godine je član Udruge plesača Bandoleros te širi svoje plesno znanje na salsu.

Uz napredak samostalnim radom i radom s drugima, također se educira redovito pohađajući razne radionice, prvenstveno hip-hopa, housea, poppin’a, lockin’a, krumpa, te razne choreo classeve i classeve drugih plesnih izričaja, organizirane unutar i izvan Hrvatske: Niako (Fra), Dedson (Fra), Serge Lopes (Fra), Leslie Scott (SAD), Armel (Bel), Veronika Bernardis (Ita), Tony Gogo (SAD), Mr. Wiggles (SAD), Popin Smiley (Fra), El Funky Juice (Fra), Joseph Go (Fra), Link(SAD), Željko Božić (Slo), Matteo Cois (Ita), U-Gin (Njem), Atilla (Njem), Mendibi (Njem), Di Moon Zang (SAD), Lando Wilkins (SAD), Alexis Bust Stevens (Fra), Frederick Folkes (UK), Wayne James (UK), Vesna Grandeš (Hr), Marija Matković (Hr), Suzana Čečura(Hr), Mirta Ljulj (Hr), Vedrana Grčić (Hr), Willy Estrada (SAD), Ynot (SAD), Papi (Mađ), U-Kay (Njem), Omoo (Fra),Carl Refos (Niz), Serano Pinas (Niz), Remy Tilburg (Niz), Piszy (Mađ), Cszocszo (Mađ),Maja Kereš (Hr), Pepito (Fra), Branu One (Sk), Bruce Ykanji (Fra), Hiro (Jap), Flockey (Njem), Gyom Demba (Fra), P-Lock (Fra), Buddha Stretch (SAD), Kashmir D. Leeese (UK), Fued (Fra), Tony Flower (Ita), Lidija Iveković (Hr), Caleaf Sellers (USA), Uko Snowbunny (USA), Babson (Fra), Yamamoto Tatsuo (Jap), Loose Joint (USA), Whanes Kheloum Waydi (Fra), Majid Magilla (Njem), Josip Buljević (Hr), Mulla Zuev (Rus), Teodor (Bug), Sekou Heru (SAD), Helena Janjušević (Hr), Mario Jukić (Hr), Tihana Strmečki (Hr), Ante Tuna Glušćević (Hr), Dominik Čoja (Hr).

Sudjelovao je na otvorenim kupovima i prvenstvima Hrvatske u Street plesovima te brojnim domaćim i ponekim stranim underground natjecanjima. Ovo su neka od događanja na kojima je sudjelovao i koja je posjetio:

2008. Zagreb fair battles (hip-hop 2vs2; 1. mjesto)
2009. Maribor HipHop Challenge (hip-hop 1vs1; 3. mjesto)
2009. Prvenstvo Hrvatske u Street plesovima (hip-hop pojedinci seniori; 1. mjesto)
2009. Tko prži nek izdrži (hip-hop 1vs1;pobjednik)
2008.-2011. Tribute to Floor Killah (hip-hop 2vs2; 2.mjesto 2010.)
2007.-2011. KLC most Wanted (hip-hop 2vs2; 2009. 2.mjesto, 2011. 2.mjesto)
2007.-2010. International Battle Time (hip-hop 1vs1; 2010. 1. mjesto)
2010. Prvenstvo Hrvatske u Street plesovima (hip-hop pojedinci seniori; 1. mjesto)
2010. Bombrush (1vs1 hip-hop; 1. mjesto)
2011. Belgrade summer jam (hip-hop 1vs1; 2. mjesto)
2011. Mad Man (hip-hop 1vs1; 3. mjesto)
2011. Urban Jam (hip-hop 2vs2; 2. mjesto)
2010 i 2011. Prvenstvo Hrvatske u Street plesoivima (1. mjesto u hip-hop parovima)
2009. IBE (stand up, Nizozemska)
2007. & 2009. BOTY (Njemačka)
2010. & 2011. Juste Debout (Francuska)
2010. Give it up (hip-hop 2vs2, Italija)
2010. October Jam (hip-hop 2vs2; ¼ finale, Italija)
2010. Feel da Bounce (posebna nagrada „Feel da bounce“, Italija)
2011. 3rd hip-hop and breakdance championship (Slovenija)
2012. Kup Hrvatske u Street kategorijama (1. mjesto pojedinci seniori, 2. mjesto pojedinci battlovi, 3. mjesto mala grupa seniri)
2012. Join da Circle (hip-hop 2vs2; ½ finale, BiH)
2012. Double fight 5 (hip-hop 2vs2; 1.mjesto)
2012. Balkan fury (hip-hop 1vs1; 2.mjesto, 1. mjesto kao dio tima Hrvatska, Srbija)
2012. Hip-hop Delight 15 (hip-hop 2vs2; 2. mjesto)
2012. Ritam mladosti (3vs3 allstyle)
2012. Državno prvenstvo u Street plesovima (1. mjesto u kategoriji pojedinci seniori, 1. mjesto u kategoriji hip-hop pojedinci battle, 3. mjesto hip-hop mala grupa)
2012. Street Dance challenge Sarajevo (2vs2 hip-hop)
2012. Break da floor Slovenia – Celje (2vs2 hip-hop; ¼ finale)
2012. Urban Jam (hip-hop 2vs2; 1. mjesto)
2012. 4th real breakdance & hip-hop challenge (2vs2 hip-hop; ¼ finale, Slovenija)
2012. Zagreb Throwdown ( allstyle 3vs3; ¼ finale)
2013. Urban Allstyle battle (1vs1 allstyle, ¼ finale, Slovenija)
2013. Allstyle Generation battle (2vs2; ½ finale, seven2smoke; dioba 2.mjesta)
2013. Kup hrvatske u Street plesovima (2. mjesto hip-hop parovi seniri, 2. mjesto mala grupa seniori- Fast Forward, 3. mjesto pojedinci battle)
2013. Balkan Fury 5 (2vs2 hip-hop; ¼ finale, Srbija)
2013. Hip-hop Delight (allstyle 2vs2; 2. mjesto)
2013. Street Figher Slovenia (2vs2 house; 1. mjesto, 2vs2 hip-hop; ¼ finale)
2013. Prvenstvo Hrvatske u Street plesovima (2. mjesto hip-hop parovi seniori)
2013. Urban Dance Kemp (1vs1 toprock; ½ finale)
2013. Urban Jam (hip-hop 2vs2; 1. mjesto)
2013. DamSon Project (1vs1 allstyle, ¼ finale)
2013. Baghdad battles (1vs1 hip.hop; 2. mjesto)
2013. Tribute to Floor Kilah (1vs1 Style on beat; 1. mjesto)
2013. October Jam (all styale 2vs2; ⅛ finale)
2013. B the Beat (house 1 vs 1; ⅛ finale)
2013. Zagreb throwdown (allstyle 3 vs 3, ¼ finale)
2013. Bring your skills battle (all style seven2smoke; 1. mjesto, 1 vs 1 hip hop ; ½ polufinale)
2014. Damn Son Project (all style 1vs1; 1. mjesto)
2014. Street fighters Balkan qualification (all style crew vs crew 1. mjesto – SOFF crew, 2 vs 2 house; 2. mjesto)
2014. Street fighters world finals (6. mjesto – SOFF crew)
2014. Tribute to Floor Kilah (style on beat; 1. mjesto)
2014. Balkan Fury 8 (hip-hop 1 vs1; ½ finale)
2015. BE Fresh all style battle (2. mjesto)
2015. Ri spekt battles
2015. Urban Jam Budapest (1vs1 toprock ¼ finale, 1vs1house ¼ finale, crew vs crew allstyle ¼ finale)
2015. Kings of style (crew vs crew allstyle ½ finale)
2015. UFBB (crew vs crew allstyle battle; 1. mjesto, hip-hop 1vs1; ¼ finale)
2015. Urban Dance Chapter (allstyle crew vs crew; ¼ finale)
2015. Balkan fury 9 (crew vs crew allstyle; ½ finale)
2015. Tribute to Floor Killah
2015. B the Beat (house 1vs1; ¼ finale)

Suđenja:

2009. Urban Jam (Hr)
2010. Feel da Bounce (Ita)
2010. & 2011. Christmas cup (Hr)
2011. BE fresh hip-hop and breakdance battles (Srb)
2011. Chick Fight (Hr)
2012. & 2013. Tribute to Floor Kilah (Hr)
2013. Back in the days (Srb)
2014. Balkan Fury 7 (Srb)
2014. Ultimate flashback battles (Hr)
2014. Back in the days (Srb)
2015. Balkan Fury 9 (Srb)
2015. Damn son (Hr)
2015. Bboy’s Rhythm (Slo)

Ostali nastupi:

– Otvorenje kluba Nox
– Preformans „Kostim-tijelo-odijelo“ na izložbi „Umjetnost je lijepa“ (autor izložbe Ante Rašić, autor preformansa Marija Šarić-Ban)
– Sunday Jamming
– Brucošijada ekonomskog fakulteta (Shamballa)
– Humanitarni projekt „Možemo pokretom“
– Produkcija plesnog studija „Hip Hop House“
– Produkcija plesnog studija „Mirage“
– Streetforma (u sklopu platforme mladih koreografa)
– Plesom do osmijeha
– JazzElle Dancing Sunday
– Produkcija plesnog studija PK „Point“
– Produkcija SOSS

Gost predavač u različitim plesnim klubovima te na različitim događanjima:

– Belgrade summer jam (Srb)
– Plesni studio „Escape“ (Hr)
– Plesni studio „Keiko“ (Hr)
– BE fresh hip-hop and breakdance battles (Srb)
– Double take week (Plesni centar Tala, Hr)
– Plesna udruga „In Flux“ (Hr)
– Možemo pokretom (Hr)
– Plesni klub „Los Mamberos“ (Hr)
– Plesni klub „Style Force“ (Hr)
– Balkan Fury 7 (Srb)
– Plesna skupina „Roxanne“ (Hr)
– Plesna skupina „Porto Ri“ (Hr)
– Back in the days (Srb)
– Fitness studio „Falcon“ (Hr)
– Plesni studio „Hip Hop House“ (Hr)
– Svaš neš ljetne radionice oš neš (Hr)
– Plesni klub „JazzElle“ (Hr)
– Plesni klub „Vruća čokolada“ (Hr)

Scroll To Top